Hlavní obsah

Pasažér propašoval na palubu letadla hada, při krmení vyvolal paniku

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poněkud méně dramatickou verzi filmu Hadi v letadle zažili nedávno pasažéři letu z Tel Avivu do Londýna. Jeden z cestujících propašoval na palubu mládě hada schovaného v příručním zavazadle a během letu ho začal krmit. Vedle sedící žena pro to však neměla pochopení a začala křičet, čímž v letadle spustila paniku.

Adam Gubbay vysvětluje, jak chtěl krmit hada na palubě letadlaVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

K incidentu došlo už 30. října, média o něm ale informovala až na začátku tohoto týdne, kdy vyšla najevo totožnost pasažéra, který rozruch na palubě letu společnosti EasyJet způsobil. Byl jím Brit Adam Gubbay ze Stoke, jenž trávil dovolenou v Izraeli a jako suvenýr si pořídil mládě užovky červené a pojmenoval ho Milky.

„Během letu jsem si řekl, že Milky by mohl mít žízeň, tak jsem se rozhodl, že ho vyndám ze zavazadla. Pasažérovi sedícímu nalevo ode mě jsem řekl, že se chystám nakrmit svého hada a zeptal se ho, zda je to v pořádku. Řekl, ať pokračuji, tak jsem to udělal. Jenže žena sedící vedle něj vstala a začala křičet, že v letadle je had,“ řekl 24letý Gubbay ve středu agentuře Reuters.

Vyvázl s varováním

Stewardi hada okamžitě zabavili, pilot navíc hrozil nouzovým přistáním. Nakonec však letadlo dosedlo plánovaně na londýnském letišti Luton. Tam mladého Brita zadržela policie, po výslechu ho ale i s jeho mazlíčkem propustila jen s varováním.

„Uvědomili si, že to bylo jen nedorozumění. Naštěstí pro mě nebudu trestně stíhán,“ dodal Gubbay.

Společnost EasyJet sdělila, že bylo zahájeno vyšetřování, jehož cílem je zjistit, jak mohl had uniknout pozornosti pracovníků letištních kontrol.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám