Hlavní obsah

Vynálezce přišel s hodinkami, které odpočítávají čas zbývající do smrti

Novinky, vps

Švédský vynálezce Fredrik Colting vymyslel hodinky ukazující čas, který údajně zbývá jejich nositeli do smrti. Spočítán je pomocí dotazníku, do něhož se zadávají informace o zdravotním stavu a rodinné anamnéze. Někomu se tento nápad může zdát morbidní, ale tvůrce to vidí opačně. Svůj vynález nazývá „hodinkami štěstí“, protože jedině takto si prý člověk uvědomí, jak je vzácný čas, který mu zbývá.

BEZ KOMENTÁŘE: Hodinky odpočítávají čas do smrti

 
Článek

„Představte si, že by vám někdo řekl, že vám zbývá pouze rok života. Jak byste změnili svůj život?“ ptá se Colting, který s nápadem na hodinky s názvem Tikker přišel poté, co zemřel jeho dědeček. Lidem tím chce ukázat, že by měli žít naplno a vážit si života.

Projekt umístil na server Kickstarter, který jedinci využívají k hledání investorů. Cílem bylo získat 25 tisíc dolarů (473 tisíc korun) potřebných k realizaci. Přispívání začalo 30. září a cílová částka se vybrala už během pár dní.

Foto: http://mytikker.com/

Hodinky Tikker

Hodinky se tak dočkají produkce a do prodeje by měly být uvedeny v dubnu příštího roku. Běžní zájemci, kteří si hodinky nepředplatili přispěním na serveru Kickstarter za zvýhodněnou cenu 39 dolarů, si je budou moct pořídit za 59 dolarů (asi 1100 korun).

K nastavení hodinek je nejprve potřeba vyplnit dotazník o zdravotním stavu. Otázky se také ptají na to, zda a jak často člověk kouří, pije alkohol nebo sportuje. Nechybí ani údaj o váze.

Z těchto dat je následně vypočítán čas údajně zbývající do smrti. Roky, měsíce a dny se následně na hodinkách zobrazují v horní řadě, zatímco v té prostřední jsou hodiny, minuty a sekundy. Pro praktičnost pak spodní řada ukazuje běžný čas.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám