Hlavní obsah

Po autonehodě přišel o nos, lékaři mu vypěstovali nový na čele

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Číňan Siao-lien utrpěl loni v srpnu při autonehodě vážné zranění nosu. Nemohl si dovolit plastickou operaci, podstoupil proto pouze základní ošetření. Po nějakém čase se ale ve zranění objevila infekce, která měla za následek deformaci nosu, napsala ve středu agentura Reuters. Lékaři mu proto doslova vypěstovali nový na čele.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Číňanovi vyrostl na čele nový nos Video: Reuters

 
Článek

Infekce zničila nosní chrupavku, lékaři proto nemohli provést rekonstrukci nosu. Zvolili proto ojedinělé řešení, kdy 22letému muži vypěstovali na čele nový nos, který se mu brzy chystají implantovat místo toho starého.

Na Číňanovo čelo lékaři umístili tkáňový expander a následně ho vytvarovali do kýženého tvaru. Nová chrupavka pochází z jeho žeber. Celkem trval růst nového nosu devět měsíců a lékaři jsou s výsledkem spokojeni.

„To nejtěžší už máme za sebou, samotná transplantace už není tak těžká,“ řekl Kuo Č'-chuej, primář plastické chirurgie z nemocnice Sie-che ve městě Fu-ťien.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám