Hlavní obsah

Volám z hrobu, pomozte mi, telefonoval Polák na tísňovou linku

Právo, Pavol Minárik

Neobvyklý telefonát přijali v těchto dnech na tísňovou linku záchranky v polských Katovicích. „Volám z hrobu, pomozte mi, nemůžu se z něho dostat ven,“ zněl prosebný hlas na druhé straně. S něčím takovým se tamní operátoři ještě nikdy nesetkali.

Foto: ÚSZS MSK, Novinky

Polská policie. Ilustrační foto

Článek

Mužský hlas „ze záhrobí“ zároveň úpěnlivě žádal, aby jeho telefonát brali vážně.

„Jsem v hrobě na hřbitově svaté Barbary v Chorzówě. Zbili mě a hodili do něj dva opilí muži a sám se z něho nedostanu,“ citoval ve středu slova volajícího deník Fakt.

Vzhledem k tomu, že jeho stav nevyžadoval okamžitou lékařskou pomoc, služba na pohotovosti informovala o případu policisty. Ti zanedlouho skutečně našli v otevřeném hrobě 21letého muže a vytáhli ho ven.

„Vyšetřování ukázalo, že mladíka ve skutečnosti nikdo nenapadl a do hrobu spadl sám, protože vypil velké množství alkoholu a zatoulal se na hřbitov,“ informovala mluvčí místní policie.

Mladík se nedokázal z hrobu dostat sám a vymyslel si, že ho napadli, a volal na pohotovost o pomoc. Policie proto muže obvinila z oznámení nespáchaného trestného činu, za což mu hrozí nepodmíněný trest vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám