Hlavní obsah

Amatérský fotograf natočil podivný objekt v jezeře Loch Ness

Novinky, vps

Britskému amatérskému fotografovi se podařilo na slavném jezeře Loch Ness zachytit na video zvláštní vlnu, kterou podle něj mohl způsobit jenom nějaký objekt plovoucí pod hladinou. Okamžitě tak znovu vyvstaly spekulace, zda se nejedná o legendární Nessie, uvedl server The Daily Mail.

BEZ KOMENTÁŘE: Je na videozáznamu skutečně lochnesská příšera?

 
Článek

Padesátiletý David Elder, který žije nedaleko města Glasgow, fotil na jezeře labuť, když vtom ho zaujala vlna, jež se náhle objevila na jinak naprosto klidném jezeře. Záběry pořídil z mola u obce Fort Augustus ležící na jihozápadním konci jezera.

„Koutkem pravého oka jsem zahlédl ve vodě něco černého o délce asi pěti metrů, vytvořilo to vlnu. Jsem přesvědčen, že to způsobil nějaký pevný objekt pod hladinou. Hladina byla v ten moment velmi klidná, na jezeře nebyla žádná další aktivita,“ okomentoval situaci Elder.

Video je důkazem, jak málo stačí k dalšímu vzbuzení zájmu o lochnesku, která má v nejznámějším skotském jezeře údajně žít. Od jejího prvního spatření uplynulo letos v dubnu už 80 let a zdá se, že téma příšery Nessie je stále populární.

Už od začátku se ovšem spekuluje, zda se nejednalo pouze o výmysl, jenž měl podpořit turistický ruch. Na přiživování legendy se totiž podle doktora Charlese Paxtona z Univerzity St. Andrews, který se tímto fenoménem zabývá, podíleli hojně i majitelé kaváren a hotelů v okolí jezera. [celá zpráva]

Anketa

Myslíte si, že se pod hladinou jezera Loch Ness ukrývá neznámé obří zvíře?
Ano
48,2 %
Ne
51,8 %
Celkem hlasovalo 19253 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám