Hlavní obsah

Modelky nahoře bez místo radarů, tak se zpomaluje doprava v Rusku

– Nižnij Novgorod
Novinky, zkr

Řidičům, kteří jeli minulé pondělí po dálnici v ruském Nižném Novgorodu, div nevypadly oči z důlků. Namísto radarů postávaly u krajnice polonahé modelky s dopravními značkami omezujícími rychlost. Cílem akce bylo přimět motoristy, aby zpomalili, což se díky této podívané celkem dařilo, informoval server ruptly.tv.

BEZ KOMENTÁŘE: Polonahé modelky usměrňovaly řidiče v Rusku

 
Článek

V Rusku je nejvyšší povolená rychlost ve městech 60 kilometrů v hodině. Když si dívky všimly, že někdo jede rychleji, okamžitě vystrčily nad hlavu dopravní značky. Většina řidičů opravdu přibrzdila. Ne však proto, že by si svou chybu uvědomila, ale spíš aby se mohli déle kochat pohledem na obnažená těla.

Akci zorganizovalo hnutí Autodoprava. Upozornit chtělo na změnu zákona, podle které budou od 1. září pokutováni jen ti řidiči, kteří překročí povolenou rychlost o 20 kilometrů v hodině, a ne o deset, jak tomu bylo dosud.

Podle oficiálních statistik dopravní policie se v roce 2012 stalo na ruských komunikacích 203 597 nehod. Zemřelo při nich 27 991 lidí. Ruští řidiči přitom vloni porušili pravidla silničního provozu 59 617 222krát, přičemž se velmi často jednalo o překročení povolené rychlosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám