Hlavní obsah

Tati, ten lev štěká jako pes, prohlásil chlapeček a odhalil podvod zoo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Luo-che

Jedna zoologická zahrada v centrální části Číny, která do klece namísto lva nastrčila tibetského mastifa, zjistila, že dětem nic neunikne. Podvod vyšel najevo díky šestiletému chlapci, který svého otce upozornil, že ten lev štěká jako pes, napsala agentura AFP.

BEZ KOMENTÁŘE: Lev štěkal jako pes, protože to byl opravdu pes

 
Článek

Velkého mastifa vystavovala v kleci označené nápisem "lev africký" soukromá zoologická zahrada ve městě Luo-che v provincii Che-nan. To ale nebyl jediný náhradník. Jiní psi byli také ve výběhu namísto vlků a lišky zastupovaly levharty. Ovšem nejméně uvěřitelné mimikry se na sebe snažilo vzít hejno krys obývající hadí terárium - kde nebyl jediný had.

Foto: Profimedia.cz

Pes jako náhrada vlků

Při pohledu na fotky, které začaly kolovat po čínské sociální síti Sina Weibo, se zdá jen těžko uvěřitelné, že na podvod vůbec někdo skočil. Podle agentury AFP se návštěvníci cítili ošáleni. Jako vstupné zaplatili 15 jüanů (asi 50 Kč).

Foto: Profimedia.cz

Mastif ve lví kleci

Žádné oficiální vysvětlení, proč místa exotických zvířat zaujali náhradníci, zoo neposkytla, napsal britský list The Daily Telegraph. Server South China Morning Post citoval jednoho z chovatelů, který uvedl, že lvi jsou pryč jen dočasně. Majitel je prý poslal do jiné zoo kvůli páření.

BEZ KOMENTÁŘE: Lev africký versus tibetský mastif - poznáte rozdíl?

Reklama

Výběr článků

Načítám