Hlavní obsah

Ve Washingtonu se narodila mláďata kriticky ohroženého tygra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Národní zoologická zahrada ve Washingtonu slaví narození dvojice mláďat tygra sumaterského, který patří mezi kriticky ohrožené druhy. Mláďata se narodila v pondělí čtyřleté samici Damai, zdají se být zdravá a novopečená matka o ně pečuje.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tygřice se svými mláďaty krátce po jejich narozeníVideo: Reuters

 
Článek

Damai se stala matkou poprvé. Otcem je 12letý Kavi. Návštěvníci zoo budou moci mláďata spatřit až za několik měsíců. Již nyní je ale zájemci mohou sledovat v noře prostřednictvím webové kamery.

Foto: Reuters

Samice Damai se svými mláďaty na záznamu z webové kamery

"Tento vrh je opravdu dobrou zprávou," uvedl biolog Národní zoo Craig Saffoe. Ve volné přírodě žije v současnosti méně než 500 tygrů sumaterských.

Foto: Reuters

Samice Damai se svými mláďaty na záznamu z webové kamery

Chov tygra sumaterského je jedním z programů přežití koordinovaných prostřednictvím Asociace zoologických zahrad a akvárií.

Foto: Gary Cameron, Reuters

Otec mláďat Kavi

Saffoe upozornil, že může trvat až pět let, než se tygři spáří a narodí se mláďata. Poslední tygr sumaterský se narodil v národní zoo v roce 2006. V Severní Americe se v rámci programu záchrany tohoto ohroženého druhu narodilo celkem již 60 tygrů sumaterských, napsaly agentury AP a Reuters.

Reklama

Výběr článků

Načítám