Hlavní obsah

Návštěvníci zábavního parku zažili jízdu hrůzy, hodinu viseli 90 metrů nad zemí

Novinky, vps

Nedělní návštěva zábavního parku Carowinds v Severní Karolíně se změnila v horor pro 64 adrenalinu chtivých hostů, kteří si zašli na kolotoč s názvem Windseeker. Ten se totiž porouchal a na více než hodinu je uvěznil v 90 metrové výšce.

Desítky lidí zůstaly hodinu viset na kolotočiVideo: utd. by content

 
Článek

„Na Windseekeru se spustil senzor a aktivoval bezpečnostní systém atrakce,“ vysvětlil poruchu ředitel marketingu zábavního parku Chris Kirby.

Návštěvníkům se tak dostalo úchvatného výhledu na park z jeho nejvyšší atrakce. Problém byl jen v tom, že o takovou podívanou rozhodně nestáli. Jízda na kolotoči trvá normálně tři minuty, celkem 64 lidí, což je plná kapacita, ale zůstalo ve vzduchu více než hodinu.

Někteří z uvězněných pasažérů si situaci natáčeli a fotili, jiní zase měli problémy, aby ji vůbec zvládli.

„Každý se s tím vyrovnával po svém. Někteří vtipkovali, pár lidí vyšilovalo. Jednomu dítěti se udělalo špatně a zvracelo,“ okomentoval nehodu Logan Parce, který ve vzduchu uvízl společně se svými přáteli.

Není to první porucha

Windseeker, který si pořídilo hned několik severoamerických parků, se neporouchal zdaleka poprvé. V Carowinds se rozbil už minulý rok v červenci, kdy uvěznil 25 lidí na tři hodiny v desetimetrové výšce.

Loni pak během jednoho měsíce selhal hned dvakrát v parku Knott's Berry Farm v Jižní Karolíně. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám