Hlavní obsah

V Polsku objevili hrob, který prý patří upírům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Polští archeologové se domnívají, že na staveništi na jihu země objevili hrob upírů. Odhalené kostry byly bezhlavé a hlavy měly umístěny v oblasti nohou, což podle odborníků naznačuje, že dotyční byli popraveni rituálním způsobem, uvedl britský list The Daily Telegraph.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Ostatky byly objeveny u silničního okruhu nedaleko jihopolského města Gliwice. Archeology nález velmi překvapil. Očekávali totiž, že v těchto místech mohou narazit, podobně jako tomu bylo již v minulosti, jen na pozůstatky obětí bojů z druhé světové války.

Z jaké doby hrob s možnými ostatky upírů pochází, je těžké určit. Jak uvedl polský archeolog Jacek Pierzak, těla byla pohřbena bez jakýchkoliv šperků, pásků, knoflíků či čehokoli jiného, co by mohlo přiblížit dobu, ve které „upíři“ žili.

Podle tradic existovalo v minulosti několik způsobů, jak údajné upíry zabít. Mělo jim být probodnuto srdce či hlava osikovým, lipovým či dubovým kolíkem nebo jim bývala hlava uťata a položena k nohám, případně zakopána daleko od těla. Poslední jmenované kroky měly za cíl zabránit tomu, aby dotyčný svou hlavu posmrtně objevil a mohl tak vstát z hrobu, poznamenal britský list.

Reklama

Výběr článků

Načítám