Hlavní obsah

Dívka přivedla své štěně pomocí resuscitace zpět k životu

Novinky, Jakub Kynčl
Plymouth

Sedmiměsíční boxerka Lola si hrála na zahradě v britském Plymouthu, když jí do tlamy vlétla včela a bodla ji. Její majitelka, dvacetiletá Emma Harrisová v šoku sledovala alergickou reakci fenky, která přišla úplně okamžitě. Lola začala zvracet, třást se a nakonec se zhroutila na zem. Nebýt bleskové reakce Emmy, Lola by nepřežila.

Foto: Profimedia.cz

Emma Harrisová se svou boxerkou Lolou, které zachránila život.

Článek

Mladá dívka, která pracuje jako asistentka v jeslích, okamžitě kontrolovala feně pulz a následně se ji jala resuscitovat tak, jak se tomu teoreticky naučila ve své práci. Po několika minutách resuscitace začala fenka lapat po dechu a probudila se.

„Nejdéle do pěti minut od bodnutí zkolabovala. Nemohla jsem jí nahmatat pulz a otec začal křičet: ,Je mrtvá, je mrtvá!'. Nevěděl, co má dělat, a máma byla mimo. Nevím, co mě to napadlo, ale přiskočila jsem k ní a začala jí pumpovat rukama v oblasti srdce. Prováděla jsem resuscitaci několik minut, když táta řekl, že otevřela oči a začala dýchat,“ uvedla Harrisová.

„Moje máma hned volala veterináři, aby dorazil tak rychle, jak jen může. Soused pak přeskočil plot, aby mi s resuscitací pomohl. Držel Lole hlavu a střídali jsme se v masáži srdce až do chvíle, kdy začala evidentně vnímat a bránit se tlaku. Pak dostala od veterináře steroidy, které zaúčinkovaly proti včelímu jedu,“ dodala Harrisová s tím, že Lola se během několika dní vrátila do normálního života.

„Kdybych se bývala nezúčastnila kurzu první pomoci v práci, vůbec bych nevěděla, co dělat. Jsem kvůli tomu na sebe docela hrdá. Je to můj miláček a je ještě tak mladá. Minulý červen jsme přišli o fenku  boxerky jménem Stella – bylo by hrozivé ztratit Lolu tak rychle,“ dodala dvacetiletá dívka.

Reklama

Výběr článků

Načítám