Hlavní obsah

Mladí kaskadéři jezdí v autě jen po dvou kolech, ta zbývající mezitím vymění

Novinky, vps
Há‘il

Skupina mladíků ze Saúdské Arábie se zřejmě zhlédla v akčních hollywoodských filmech a provádí se svými vozy různé triky. Jejich vrcholným kouskem je jízda pouze po dvou kolech, při které navíc dokážou vyměnit i obě kola, která jsou ve vzduchu, napsala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Hazardéři se životem: během jízdy vyměnili u auta kolaVideo: Reuters

 
Článek

Mladíci si na základě náročnosti prováděných triků říkají „Impossible Group“. Svému koníčku se věnují na veřejných silnicích v okolí města Há‘il na severu země.

Auto dostanou na dvě kola pomocí speciální rampy. Řidič, kterým je vůdce skupiny s přezdívkou „Captain Impossible“, pak dokáže udržet bílý sedan v náročné poloze dlouhé minuty. Tím však trik nekončí. Z auta vylezou tři amatérští kaskadéři a začnou měnit obě nepoužívaná kola. Řidič to tak má ještě o něco těžší, ale nebezpečný manévr nakonec dopadne přesně podle plánu.

„V očích diváka to může vypadat nebezpečně. Ale ve skutečnosti tomu tak není, je to normální. Jsou tu rizika i při jízdě po čtyřech kolech, když však jedeme po dvou kolech v rychlostech 20 až 40 km/h, je to s ohledem na naše bezpečnostní opatření a neustálou přítomnost doprovodu v pořádku,“ uvedl pro agenturu Reuters vůdce kaskadérské party.

Šéf skupiny doufá, že se mu řidičské umění podaří ještě vylepšit, ostatně podle svých slov k tomu má správné předpoklady, mezi něž patří především vynikající schopnost soustředit se. Sní proto o kaskadérské práci mimo svou rodnou zemi, ale zatím mu nezbývá než pracovat na svém sebezdokonalování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám