Hlavní obsah

Chtěl se zabít proudem, pak skočil pod vlak. Marnost nad marnost

Novinky, vps
Čchang-ša

Hodně drasticky se rozhodl řešit 21letý Číňan A-wang Jao naléhání své rodiny na to, aby si konečně našel práci. Pokusil se totiž spáchat sebevraždu, a to hned dvakrát po sobě. Napřed vyšplhal na stožár elektrického vedení u železniční trati, k drátům s napětím se ovšem nedostal. Pak chtěl skočit pod vlak, ale netrefil se a dopadl na jeho střechu, napsal britský Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jao už měl několik týdnů po promoci, ale s hledáním práce otálel a pobýval doma. Jeho rodiče na něj tlačili, tak se přestěhoval ke svému strýci, který k němu měl vždy volnější přístup. Ale po nějakém čase začal naléhat i on.

Na mladíka to bylo moc, a tak se rozhodl pro sebevraždu. Zašel k jedné z tratí ve svém bydlišti ve městě Čchang-ša v provincii Chu-nan a vylezl po sloupu nahoru. Chtěl skončit život na drátech elektrického vedení, ale neuspěl.

Zatímco ho pozoroval zvětšující se dav přihlížejících, Číňan přemýšlel, co udělat dál. Všiml si přijíždějícího vlaku a skočil. Špatně si to ovšem načasoval a dopadl na jeho střechu. Poté se skutálel na zem. Byl pořádně potlučený, ale naživu. Záchranka ho převezla do nemocnice, odkud byl po nutných ošetřeních propuštěn.

„Jsem rád, že to nevyšlo. Bylo to hloupé. Teď se chystám usilovně hledat novou práci,“ řekl Jao čínským médiím. Už se také usmířil s rodiči.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám