Hlavní obsah

Miliardář Branson si oholil nohy a šel dělat letušku

Novinky, Vojtěch Pospíšil

Na pasažéry nedělního letu společnosti AirAsia z australského Perthu do malajsijského Sepangu čekal na palubě nevšední zážitek. V kostýmu letušky a s make-upem na obličeji je obsluhoval britský miliardář Richard Branson, který tak plnil prohranou sázku se svým konkurentem Tonym Fernandesem. Pro svou roli si dokonce nechal oholit nohy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Miliardář Branson si oholil nohy a šel dělat letuškuVideo: Reuters

 
Článek

Branson a Fernandes vstoupili se svými týmy v roce 2010 do Formule 1 a z hecu uzavřeli sázku o to, který z nich se na konci sezóny umístí lépe. Oba vlastní leteckou společnost, a tak se dohodli, že poražený se převlékne za letušku a odslouží jeden let u aerolinek vítěze.

Fernandesův tým Lotus ani Bransonův Virgin nezískaly ani bod, ale v konečném hodnocení byl horší Virgin. Branson tedy prohrál a musel nastoupit do práce ke svému soupeři.

Brit, jehož jmění odhaduje časopis Forbes na 4,6 miliardy dolarů, vykonání úkolu odkládal, jak to jen šlo, ale nakonec si s ním poradil s humorem sobě vlastním. Den před letem si nechal i oholit nohy, aby v oranžovém kostýmu vypadal co nejlépe.

Na palubě letadla způsobil magnát, jehož Virgin Group zahrnuje více než 400 společností, velké pozdvižení. S cestujícími i personálem letadla se fotil a autogramy rozdával jako na běžícím pásu.

Foto: Reuters

Branson během letu na Fernandese škodolibě upustil podnos s pitím

Sázku si musel samozřejmě i odpracovat, takže ho neminulo povinné předvádění bezpečnostních instrukcí, při kterém se evidentně dobře bavil. Roznášel i nápoje a právě u této činnosti se Fernandesovi malinko pomstil a vylil na něj džus. Malajsijský podnikatel později jeho výkon ohodnotil jedním bodem z deseti a dodal, že Bransona samozřejmě ihned propustil.

Bylo to pro dobrou věc

„Dobře jsme se bavili. Myslím, že sázku jsem splnil. Děkuji Tonymu a mé krásné posádce za to, že to vzali s humorem, a za to, že mě naučili servírovat jídlo, jak správně chodit, jak vypadat krásně a jak na Tonyho shodit podnos s pitím. Bylo pro mě velkou ctí strávit tady jeden let jako stevardka,“ uvedl Branson pro agenturu Reuters.

Za celou legrací se ovšem skrývá i něco pro dobrou věc, oba boháči totiž vybírali peníze pro charitu, která pomáhá dětem hospitalizovaným s těžkými onemocněními. AirAsia odhaduje, že díky speciálnímu letu se na tento účel podařilo získat asi 200 tisíc dolarů (4 milióny korun).

Reklama

Výběr článků

Načítám