Hlavní obsah

Unikátní plakát obsahuje zprávu, kterou vidí jen děti

Novinky, vps

Španělská charitativní organizace Anar zveřejnila v rámci kampaně proti týrání dětí plakát se skrytou zprávou, která se zobrazuje v závislosti na výšce osoby pozorující plakát. Zatímco běžný dospělý člověk si na něm všimne pouze vystrašeného chlapce, dítě ze svého pohledu vidí i modřiny a zprávu, která ho vyzývá, aby v případě, že je týráno, zavolalo na tísňovou linku.

Plakát španělské charitativní společnosti Anar obsahuje zprávu určenou jen pro děti

 
Článek

Kampaň, kterou vytvořila reklamní společnost Grey Spain, má za cíl rozšířit informace o pomoci k dětem, které jsou doprovázeny osobou, jež je týrá. Charita Anar se obávala, že kdyby zpráva na plakátu byla viditelná všem, dospělý by mohl dítě odradit od hledání pomoci.

Byla proto použita speciální technologie tisku, a plakát tak obsahuje dvě zprávy. Dospělý vidí pouze text „Týrání dětí je někdy viditelné jen tomu dítěti, které jím trpí“, dítěti se pak zobrazí i výzva „Pokud ti někdo ublíží, zavolej nám a my ti pomůžeme“.

„Je to zpráva výhradně pro děti, skrytá před zrakem dospělých. Použili jsme kombinaci dvou fotek. Výpočtem jsme došli k ploše, kterou vidí jen děti pod 10 let,“ stojí v prohlášení agentury Grey Spain.

Reklama

Výběr článků

Načítám