Hlavní obsah

Žena musí zaplatit svému bývalému manželovi odškodné. Nebyla panna

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Abú Dhabí

K neobvyklému soudnímu přelíčení došlo minulý týden v Abú Dhabí. Jeden tamní muž žaloval svou už bývalou ženu za to, že mu lhala o své minulosti. Před svatbou tvrdila, že nikdy nebyla vdaná a je stále pannou, později se ovšem ukázalo, že to byla lež. Soud rozhodl, že musí svému bývalému manželovi zaplatit odškodné, informoval deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Manželství páru, jehož identita nebyla zveřejněna, vypadalo jako idylka. Po třech letech však manžel dostal anonymní SMS zprávu, ve které stálo, že jeho žena, s níž měl v tu dobu dítě, byla už jednou vdaná. Později mu byly zaslány i dokumenty potvrzující rozvod.

Muž proto obvinil svou manželku z lhaní a zažádal o rozvod. Žena původem z Egypta měla s pomocí svého otce zfalšovat údaje o své minulosti a prý podstoupila operaci, při které jí byla obnovena panenská blána.

Soud rozhodl v mužův prospěch a nařídil ženě zaplatit mu odškodné ve výši 30 tisíc dirhamů (asi 160 tisíc korun). Muž totiž utrpěl silnou emocionální újmu, měl deprese a ztrapnil se před přáteli. Peníze mu mají pomoct tuto situaci překonat.

Reklama

Výběr článků

Načítám