Hlavní obsah

Saúdskoarabská náboženská policie vyhostila ze země tři muže, byli příliš atraktivní

– Rijád

Náboženská policie v Saúdské Arábii vyhostila ze země tři muslimy ze Spojených arabských emirátů (SAE) jen proto, že byli příliš atraktivní. Trojice mužů z Abú Dhabí přijela do Rijádu na festival arabského kulturního dědictví. Policie je ale poslala domů z obavy, že by jejich přílišná atraktivita sváděla saúdskoarabské ženy.

Foto: Profimedia.cz

Rijád, ze kterého byli muži vyhoštěni.

Článek

„Pořadatelé festivalu uvedli, že tři muži z Emirátů byli odvedeni kvůli tomu, že jsou příliš atraktivní. Členové komise se obávali, že by se do nich mohly ženy zamilovat,“ napsal deník Elaph.

Mravnostní náboženská policie pak dohlédla na to, aby všichni tři muži odjeli z festivalu přímo na rijádské letiště, kde byli posazeni na letadlo mířící do Abú Dhabí.

Podle britského deníku The Telegraph vydaly Spojené arabské emiráty k vyhoštění prohlášení, v němž stojí, že náboženská policie byla zřejmě zneklidněna nečekanou přítomností jedné umělkyně v pavilónu SAE.

„Její návštěva ve stánku Spojených arabských emirátů byla pouhá náhoda. V programu, který byl poskytnut vedení festivalu, nebyla uvedena,“ uvedl v prohlášení vedoucí delegace Spojených arabských emirátů Saíd Al-Kábí.

Reklama

Výběr článků

Načítám