Hlavní obsah

Na ukrajinské ministerstvo spravedlnosti vtrhl Darth Vader

– Kyjev
Novinky, vps

Ve filmových Hvězdných válkách byl Darth Vader téměř nepřemožitelný, na Ukrajině ovšem k jeho zastavení stačilo několik členů ochranky. Alespoň to tak vypadalo minulé úterý na ukrajinském ministerstvu spravedlnosti, kam přišel muž převlečený za lorda temnot orodovat za opětovné uznání ukrajinské Strany internetu.

BEZ KOMENTÁŘE: Na ukrajinské ministerstvo vtrhl Darth Vader

 
Článek

„Ve jménu Impéria, otevřete dveře,“ požadoval muž v kostýmu Dartha Vadera, který na ministerstvo přišel v doprovodu 11 členů pěchoty. Poté chtěl, ať vyjde ven ministr a převezme si důležitý dokument. Ochranka ale na jeho požadavky nereagovala a postupně vytlačila celou skupinu ven.

Zjevení slavného Sithského lorda před ministerstvem je podle ukrajinských médií poněkud pozdní odpovědí na zákaz Strany internetu, ke kterému došlo loni v srpnu. Oním dokumentem v rukou maskovaného muže totiž byla zakládací listina strany. Její příznivci se snaží o zrušení zákazu, ale tímto krokem se jim to nepodařilo.

Tento incident dal vzpomenout na podobnou událost z listopadu roku 2011, ke které došlo taktéž na Ukrajině. Jeden z obyvatel Oděsy si tehdy v převlečení za Dartha Vadera přišel na úřad zažádat o pozemek pro svou vesmírnou loď. Snažil se tak vtipným způsobem upozornit na korupci. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám