Hlavní obsah

Mladík se zřítil při házení sněhových koulí z lanovky

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodně draho mohla přijít jednoho amerického mladíka jeho vlastní hloupost. Při jízdě na lanovce v lyžařském resortu Santa Fe ztratil rovnováhu při házení sněhových koulí na své přátele a svezl se dolů. Zvládl se zachytit rukama a několik minut se sedačky držet, poté ale přišel pád z 14metrové výšky. Sedmnáctiletý chlapec z něj vyvázl s několika středně těžkými zraněními a dokonce ani neztratil vědomí.

BEZ KOMENTÁŘE: Chlapec spadl z výšky 14 metrů z lanovky. Hrůzný pád přežil

 
Článek

Mladík, jehož jméno nebylo zveřejněno, nerespektoval pravidla jízdy na lanovce. Neměl připnutý bezpečností pás a místo toho, aby v klidu seděl, stál a házel sněhové koule po svých přátelích na sedačce před ním. Při jednom z hodů ovšem neodhadl svůj pohyb a ztratil rovnováhu. Nespadl rovnou dolů, podařilo se mu totiž zachytit sedačky.

„Zachytil se někde u osmého sloupu lanovky a pustil se u čísla 21, to znamená, že se udržel asi šest minut. Vzhledem k tomu z jaké výšky spadnul a jak tvrdě, tak měl velké štěstí,“ uvedl v rozhovoru pro Santa Fe New Mexican šéf horské služby Cody Sheppard.

Byl při vědomí

K pádu došlo na začátku února, ale video zveřejnil jeden z mladíkových kamarádů až toto pondělí. Chlapec utrpěl otřes mozku, frakturu lebky a měl potrhaná játra. Sheppard ovšem uvedl, že v nemocnici, kam byl pro jistotu transportován letecky, strávil jen několik dní.

„Neztratil vědomí a normálně odpovídal na otázky. V nemocnici si ho nechali pár dní na pozorování. Teď už je doma a daří se mu dobře. Jeho matka mi řekla, že už je zpět ve škole,“ řekl Sheppard.

Šéf horské služby ještě dodal, že nehodě se dalo lehce předejít. Stačilo, aby se mladík choval normálně. „Nebral jízdu na lanovce vážně. Tohle není místo k takovým činnostem,“ dodal Sheppard.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám