Hlavní obsah

Nejvtipnější vynález roku? Geniální palačinkovač

Novinky, vps

Příprava palačinek sice není tak složitá, ale například na jejich obracení se dá celkem snadno vyhořet. I proto vymyslela skupinka britských konstruktérů unikátní palačinkovač, který tuto pochutinu zvládne připravit sám a ještě při tom pobaví strávníky. Do běžné kuchyně sice není zrovna vhodný, ale v tomto případě jde spíše o originalitu než o praktičnost.

BEZ KOMENTÁŘE: Nejoriginálnější palačinkovač na světě

 
Článek

Týmu čtyř konstruktérů najatému potravinářskou společností The Happy Egg Company trvalo vytvoření palačinkovače více než 200 hodin. Dalších 100 pak zabralo testování a kontrolování.

Cesta k palačince začíná u luxusního trůnu, určeného pro slepici, aby měla maximální pohodlí. Jen šťastná slepice totiž může snášet chutná vajíčka, tvrdí tvůrci. Vejce poté putuje přes otáčející se gramofonovou desku až k misce s ostatními ingrediencemi, kde je rozklepnuto.

Není jasné, jak mají vynálezci ošetřeno, aby se do palačinky nedostaly zbytky skořápky, nikomu to ale zřejmě nevadí. Po správném promíchání surovin následuje vyklopení na rozpálenou pánev a poté už jen efektní servírování na talíř.

Dostal se do muzea

Do domácnosti by si tento palačinkovač v případě sériové výroby pořídil asi jen málokdo. Těžko si totiž představit, jak by se vešel do průměrné kuchyně. Zvědavci si ho můžou alespoň prohlédnout během února v londýnském Muzeu designu. Možná budou k ochutnání i palačinky.

Podobně důmyslný a propracovaný, ale především naprosto nepraktický vynález má na kontě americký programátor Joseph Herscher. Jeho obraceč novin uchvacuje extrémně komplikovaným řetězcem událostí, který vede k prostému obrácení stránky. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Newyorčan vytvořil unikátní obraceč novin

Inspirace od Wallace a Gromita

Pokud si při pohledu na oba vynálezy říkáte, že něco podobného jste už někde viděli, nejste daleko od pravdy. Nápadně totiž připomínají mechanismy z filmů a seriálů o plastelínové dvojici Wallace & Gromit. Ta se pomocí svých šílených výtvorů vypořádává s jednoduchými každodenními činnostmi, jako jsou například příprava snídaně nebo usínání.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Wallace a Gromit: SnoozatronVideo: Reuters

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám