Hlavní obsah

Na letišti se do sebe zasekla dvě letadla Boeing 777

– Washington
Novinky, vps

Ve čtvrtek ráno se na Mezinárodním letišti Washington Dulles do sebe zasekla dvě letadla společnosti United Airlines. Boeing 777, který přiletěl z Bruselu, se při najíždění k odletové bráně zaklínil špičkou svého křídla o vedle parkující prázdné letadlo stejného typu. Nikdo nebyl zraněn, informoval Daily Mail.

BEZ KOMENTÁŘE: Dva boeingy o sebe zavadily křídly na letišti ve Washingtonu

 
Článek

„Při najíždění k bráně se špička křídla letu 951 z Bruselu zaklínila o špičku křídla jiného letadla společnosti United, které parkovalo u vedlejší brány,“ řekla deníku Washington Post mluvčí aerolinek Jennifer Dohmová.

„Cestující a posádka opustili letadlo z Bruselu, v tom zaparkovaném žádní pasažéři nebyli. Náš servisní tým kontroluje obě letadla, aby zjistil, zda vzniklo nějaké poškození,“ dodala mluvčí.

V krátkém čase další nehoda

Během týdne se jedná o další nehodu, při které se na americkém území srazila dvě letadla na letišti. Minulý čtvrtek došlo na Mezinárodním letišti v Miami ke kolizi letadla Aerolinas Argentina s 240 pasažéry na palubě a letadla společnosti Air France s 350 pasažéry.

Jedno z letadel bylo poškozeno v zadní části, to druhé na křídle. Nehoda byla obzvlášť nepříjemná pro pasažéry letu společnosti Air France do Paříže. U přepážek se totiž vytvořily dlouhé fronty a cestující si tak na zjištění termínu nového letu museli několik hodin počkat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám