Hlavní obsah

Zběsilý řidič zpomalil před radarem o 150 km/h, trestu přesto neunikl

Novinky, vps

Když Angličan David Judd spatřil na silnici A631 radar, začal prudce brzdit. Se svým Porsche 911 se totiž řítil rychlostí 180 km/h. Během několika vteřin sice stihnul zpomalit na pouhých 35 km/h, ale kamera už ho dávno zachytila. Kromě překročení rychlosti byl obviněn z bezohledné jízdy, za což byl potrestán půlročním zákazem řízení a pokutou v přepočtu 25 tisíc korun, jak informoval MailOnline.

BEZ KOMENTÁŘE: Porsche před radarem zpomalilo ze stoosmdesátky na 35 kilometrů v hodině

 
Článek

K přestupku došlo už loni v květnu, ale soud proběhl až toto úterý. Trestu za překročení rychlosti se Judd vyhnout nemohl, tak se alespoň snažil vykroutit z bezohledného řízení.

Jeho obhájce uvedl, že mezi ním a skupinou motorkářů, které předjížděl, byla velká mezera, a svým prudkým zpomalením je tedy nemohl ohrozit. Judd podle něj měl celou dobu kontrolu nad řízením, kouř z gum pak přičetl závadě brzdového systému.

Ke zmírnění trestu ale nedošlo, Judd se totiž provinil opravdu výrazně. V hrabství Lincolnshire, kde k přestupku došlo, bylo loni zaznamenáno 45 tisíc případů překročení rychlosti, ale pouze v deseti z nich jel řidič více než 160 kilometrů za hodinu.

„Věděl jsem, že jedu hodně rychle, ale přesné číslo jsem se dozvěděl až od policie. Abych byl upřímný, bylo to docela vzrušující. Příště už to ale neudělám,“ uvedl Judd po projednání jeho případu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám