Hlavní obsah

V Mexiku se vynořila podivná hlubinná ryba

Novinky, vps
Cabo San Lucas

Podivně vypadající šestimetrová ryba vzbudila minulý pátek velké pozdvižení na pláži v Cabo San Lucas. Jednalo se o hlístouna červenohřívého, který obyčejně žije ve velkých hloubkách a člověk ho spatří pouze velmi vzácně. Vědci proto měli o rybu značný zájem, ale správci pláže ji před jejich příjezdem odvezli dál od pláže a pustili zpět do moře.

BEZ KOMENTÁŘE: Na mexické pláži se objevila vzácná ryba

 
Článek

Hlístoun způsobil na pláži Hacienda pořádný poprask. Okamžitě se k němu seběhly desítky zvědavců s fotoaparáty a kamerami. Někteří se snažili rybě pomoct zpět do větší hloubky, ale vlny ji vždy vyplavily zpět na pláž. Podle deníku Daily Mail pomohl až zásah správců pláže, kteří rybu vylovili a odvezli na lodi dál od pobřeží.

Mořský had, jak se hlístounovi někdy přezdívá, je nejdelší kostnatou rybou na světě. Dospělý jedinec může dorůst délky až 12 metrů a žije v hloubkách přes jeden kilometr. Lidské oko ho proto moc často nespatří.

Neobvyklý vzhled a vzácnost výskytu hlístouna daly vzniknout mnoha pověrám, byl považován například za mytologickou příšeru. Ve skutečnosti ale není nebezpečný, nemá totiž žádné zuby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám