Hlavní obsah

Benzinka nabízela litr paliva za necelých pět korun

Novinky, Jakub Kynčl
Coventry

Převrat v cenách pohonných hmot? Bohužel ne. Britská benzinová stanice Jet garage v Coventry nabízela palivo za neskutečnou cenu 14 pencí (4,50 Kč) za litr. Šlo však pouze o chybu jedné pumpy. Auta se tak začala štosovat pouze u ní a u těch okolních bylo podezřelé volno. Fronty však čerpadláře neznejistěly, chybu si uvědomili až po několika hodinách, kdy už měly desítky lidí natankováno.

Foto: Profimedia.cz

Na chybě pumpařů si přilepšilo mnoho desítek lidí. Ilustrační foto

Článek

Není to chyba, za kterou by se umíralo. Rozhodně to však je chyba, za kterou se dá na minutu vyhodit. Obsluha benzinové stanice za několik hodin nezvládla zaregistrovat, že zákazníci stojí neustále u jednoho stojanu. Nebylo jim ani divné, že se u nich z ničeho nic vytváří fronta, která blokuje přilehlou dálnici, navzdory tomu, že bylo krátce po půlnoci.

Chyba byla v desetinné čárce. Benzin stál 0,14 libry místo toho, aby stál 1,40 libry. A ačkoliv běžně dokáže naplnění nádrže vybílit peněženku, tentokrát si mnozí natankovali plnou nádrž za méně než 200 korun. Zpráva se navíc šířila jako blesk a šťastlivci volali svým známým, aby si přijeli také natankovat. Během krátké doby tak čekalo frontu na pohonné hmoty až 30 automobilů.

Jeden z řidičů, šestatřicetiletý Abdul Hussain, si natankoval plnou nádrž do svého rozměrného vozidla v přepočtu za 280 korun, ačkoli běžně platí 10krát tolik. "Normálně platívám desetinásobek, byla to výhodná koupě," uvedl.

Všichni informovali své známé

"Snad každý v té frontě rozesílal textové zprávy svým známým a dával jim vědět o chybě, na které se mohou obohatit. Jen bylo zvláštní, že nic nedošlo čerpadlářům. Vůbec jim nebylo divné, že všichni čekají na stejnou pumpu. Bylo to vtipné," uvedl jeden z těch, kteří si výhodně natankovali.

Pumpaři si svou chybu uvědomili až okolo čtvrté hodiny ranní. Tehdy už byl z dálnice A45 jeden velký štrůdl čekajících na levný benzin. Nikdo ze zaměstnanců ani vedení čerpací stanice se nechtěl pro média k události vyjádřit.

Reklama

Výběr článků

Načítám