Hlavní obsah

Muž se převlékl za yettiho, aby vyděsil lidi. Přejela ho hned dvě auta

• Aktualizováno
Novinky, Jakub Kynčl

Někdy se vtípek nepodaří tak, jak by si jeho autoři představovali. Jsou ale také případy, kde se nejen nevydaří, ale také šeredně vymstí. Své už o tom nikdy neřekne 44letý vtipálek identifikovaný jako Randy Lee Tenley, který se převlékl za yettiho a vyrazil k dálnici v americké Montaně strašit lidi. Chtěl, aby nahlásili spatření yettiho. Zábava ale bohužel skončila už na dálnici.

Muž se převlékl za yettiho. Na dálnici ho srazila autaVideo: nbcmontana.com

 
Článek

Američan měl na sobě maskovací úbor "ghillie", který používají k ukrytí terénu ostřelovači, a když došel k silnici, postavil se podle zjištění policistů do pravého pruhu dálnice nedaleko městečka Kalispell. Tam ho srazil k zemi automobil. A  když ležel na zemi, přejel ho ještě další vůz. Muž byl na místě mrtvý. Svým činem je jedním ze žhavých adeptů na Darwinovu cenu pro letošní rok.

Policista Jim Schneider provedl výslechy jeho známých a uvedl, že ačkoliv ještě policie čeká na výsledky odborné expertizy, tak je velmi pravděpodobné, že sehrál svou roli alkohol.

Foto: Profimedia.cz

Kamuflážní obleky zvané někdy též Ghillie využívají mnohdy vojáci, zejména pak ostřelovači.

"Oběť se podle všeho snažila, aby lidé uvěřili, že je ve skutečnosti yetti a nahlásili úřadům, že jej spatřili. To si nevymyslíte. Nikdy jsem nic takového nezažil a ani jsem o něčem podobném neslyšel. Kvůli tomu úboru byl na silnici pravděpodobně velmi špatně vidět. Nejspíš nebyl vidět skoro vůbec," dodal Schneider.

Darwinova cena (Darwin Award)

Darwinova cena je ironické ocenění pro lidi, „kteří se zasloužili o zlepšení lidského genofondu tím, že se sami odstranili ze světa hloupým způsobem“. Cena je pojmenována po Charlesi Darwinovi, zakladateli evoluční biologie. Nejde o žádné hmotné ocenění, uděluje se na internetové stránce DarwinAwards.com jen jako určité (obvykle posmrtné) uznání.

Zdroj: Wikipedia

Vozidla, která Tenleyho usmrtila, řídily dívky ve věku 17 a 15 let. Řidičský průkaz se v Montaně uděluje většinou až od 16 let, pokud však adept složí státní dopravní testy již v 15 letech, řidičský průkaz dostat může.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám