Hlavní obsah

Ochutnávač čokolády je po dvou letech v zaměstnání v ohrožení života

Londýn

V roce 2010 Angus Kennedy jásal, když se mu podařilo získat vysněné zaměstnání všech milovníků čokolády. Stal se totiž ochutnávačem této kakaové pochoutky. Jenže nyní mají hrůzu v očích lékaři, kteří mu provedli preventivní prohlídku. Hladina jeho cholesterolu je tak vysoká, že může prakticky kdykoli dostat infarkt.

Foto: Profimedia.cz

Angus Kennedy (47) musel opustit své vysněné zaměstnání ochutnávače čokolády, lékaři mu pohrozili infarktem.

Článek

Za dva roky v nové práci 47letý Brit přibral 12,7 kilogramu tuku a v krvi mu koluje tolik nezdravého cholesterolu, že ho prakticky neustále ohrožuje infarktem či mrtvicí. Kennedy totiž musel po dva roky sníst denně kolem 900 gramů čokolády.

„Jedení čokolády v práci bylo skutečně vysněným zaměstnáním. Dostal jsem zlatý lístek k ochutnávání nejpodivnějších a nejchutnějších novinek mezi cukrovinkami a měl jsem o nich psát v časopise,“ uvedl Angus pro deník Metro.

Po vyšetření u lékaře mu ale čokoládově sladký úsměv z tváře rychle zmizel. Kennedy dal výpověď a začal intenzivně cvičit, aby zhubl a ustálil hladinu cholesterolu na zdravé úrovni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám