Hlavní obsah

Kvůli manželské hádce o polévku uvízl na měsíc v lese, mrzl a byl o hladu

Novinky, Markéta Klánská

Manželské hádky mohou mít nejrůznější následky. Devětašedesátiletý Rus se dokonce kvůli dohadům o vaření ocitl v mrazech uprostřed lesa. A protože zabloudil, musel v krutých podmínkách vydržet asi měsíc, informoval o tom ve středu britský deník Metro.

Foto: Profimedia.cz

Rus kvůli hádce kolem polévky odešel do lesa. Zabloudil však a venku v mrazech strávil měsíc. Ilustrační foto

Článek

Nedlouho poté, co Jurij Ticuic práskl dveřmi svého domova a odešel do lesa v ruské části pohoří Altaj, začal zřejmě trpce litovat, že kritizoval ženu kvůli studené polévce. Hádky pravděpodobně litovala i jeho žena, která si musela myslet, že nadobro zůstala sama. Ticuic totiž zabloudil v hustém lese a měsíc nemohl najít cestu domů.

„Šel jsem a šel, ale pak jsem po několika hodinách zjistil, že nemám sebemenší tušení, kde vlastně jsem. Nevěděl jsem, jak se dostanu zpátky,“ uvedl pro regionální média Ticuic.

„Myslel jsem, že zemřu. Teploty klesly pod bod mrazu a já začal slábnout,“ dodal Rus s tím, že se musel týdny živit jen bobulemi a listím.

Konec kritiky vaření

„Jednoho dne jsem uslyšel hlasy a viděl nějaké farmáře. Zavolal jsem na ně a oni mě dostali do nemocnice,“ popsal okamžik záchrany Jurij. V tu dobu byl už tak zmrzlý a zesláblý, že ho od smrti nedělilo mnoho.

Podle lékařů měl skutečně velké štěstí, že zůstal naživu. Vyhráno prý ale ještě nemá. Mráz se na něm totiž natolik podepsal, že možná přijde o nohy. Každopádně je jisté, že si z této kruté lekce vzal ponaučení.

„Ať se bude dít cokoli, bylo to naposled, co jsem kritizoval kuchařské umění své ženy. Cokoli je lepší než zrníčka obilí,“ dodal 69letý muž.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám