Hlavní obsah

Zloděj se snažil vykrást obchod s hlavou v trenýrkách

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Lupiči se zpravidla maskují, aby je policie nemohla vypátrat. Přesně to udělal i 40letý Tazviona Maluge Bhebe, který vyzbrojen kuchyňským nožem přepadl prodejnu na jihu Londýna. Jenže to s maskováním nedomyslel a místo kukly si na hlavu natáhl volné pánské trenýrky, které mu z hlavy klouzaly. Pro policii tak nebylo těžké pachatele dohledat.

BEZ KOMENTÁŘE: Lupič se s trenkami na hlavě pokusil krástVideo: http://content.met.police.uk

 
Článek

Londýnská policie v pondělí zveřejnila záběry z loupežného přepadení. Čtyřicetiletý Bhebe je na nich vidět, jak vstoupil do prodejny s alkoholickými nápoji a s nožem v ruce se 34letého prodavače Harryho Mahalinghama dožadoval hotovosti.

„Dej mi peníze, nebo použiju nůž,“ prohlašoval podle Mahalinghama Bhebe, kterému z hlavy padalo jeho podivné maskování, a před kamerou se tak objevila jeho tvář.

Nakonec se zločinci podařilo dostat ke kase, odkud se snažil ukrást 100 liber (3600 korun). Jenže mezitím Mahalingham popadl venkovní ceduli a lupiče s ní přetáhl. Bhebe se za prodavačem rozhořčeně vrhl, nakonec ale odhodil nůž i spodky a raději zvolil variantu útěku.

Zanechal za sebou mnoho stop

Zatčení se ovšem nakonec nevyhnul. Policie, která na místo dorazila během několika minut, na základě videozáznamu a testů DNA z nože a trenek Bhebeho zadržela.

„Policisté na místo činu dorazili rychle. Zabavili video z bezpečnostní kamery v obchodě, zajistili forenzní důkazy a vyslechli svědky,“ popsal pro deník Daily Telegraph zásah z 21. ledna letošního roku mluvčí metropolitní policie.

Bhebe byl před několika dny shledán vinným z loupeže a držení nože. Ve vězení si tak odsedí tři roky.

Majitel obchodu projevil vděčnost

„Vždy svým zaměstnancům kladu na srdce, ať se při ozbrojených přepadeních nevzpírají. Mahalingham mi ale řekl, že se nechtěl dívat na to, jak z obchodu mizí nějaké peníze nebo zboží v hodnotě 5000 liber (153 000 korun), a tak na útok odpověděl. Jsem mu ale velmi vděčný za to, co udělal,“ nechal se slyšet 46letý majitel prodejny Ruba Kumar.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám