Hlavní obsah

UFO, nebo škrábanec? Nové snímky NASA rozpoutaly bouřlivou diskuzi

Před několika dny, konkrétně 24.dubna, zachytila kamera v observatoři Národního úřadu pro letectví a kosmonautiku (NASA) snímky Slunce, které vyvolaly vášnivé debaty. Někteří zarytě tvrdí, že na fotografiích vidí UFO, druzí míní, že jde o pouhý škrábanec.

BEZ KOMENTÁŘE: Snímky NASA, na kterých má být údajně UFOVideo: NASA

 
Článek

Objekt, který zachytila kamera, vypadá podle některých jako obří stroj s mechanickým ramenem. Ufologové se teď na internetu přiklání k možnosti, že by mohlo jít o mimozemskou kosmickou loď. Informuje o tom The Huffington Post.

Námitka jejich oponentů je věcná - tvrdí, že v tak těsné blízkosti Slunce by každý předmět shořel. Ten však oni odráží prostým argumentem - mimozemský stroj může být podle nich vybavený speciální technologií, která žáru odolá.

Vědec z Námořní výzkumné laboratoře (Naval Research Laboratory) Nathan Rich a jeho kolegové se ovšem domnívají, že objekt na levé straně videa vznikl jen díky tomu, že kosmické paprsky poškodily senzor kamery, a domnělý předmět je tak jen chybou na přijímači. Uvedl to pro server Live Science.

Podobný zájem rozpoutalo video NASA, které zachytilo proud záření vycházejícího ze Slunce v prosinci minulého roku. I tehdy se lovci UFO radovali z objevu vesmírné lodi poblíž planety Merkur. Vědci je ale uzemnili s tím, že jde pouze o optický klam způsobený překrytím fotografie se snímkem z předešlého dne.

Reklama

Výběr článků

Načítám