Hlavní obsah

Obézního muže museli hasiči vyřezat z jeho zamořeného domu

– Upper Burrell
Novinky, Markéta Klánská

Velká nadváha s sebou nese mnoho rizik. Jeden muž z Pensylvánie se kvůli své váze přes 270 kilogramů dokonce nemohl dostat z domova, aby navštívil lékaře. Celý tým hasičů ho musel v pondělí ráno z odpadky zamořeného domu doslova vyřezat motorovými pilami.

Obézního muže museli z domu vyřezávat hasiči motorovými pilamiVideo: WPXI-TV

 
Článek

Obézní muž, jehož jméno nebylo zveřejněno, měl kolem sebe a svého domu ve městě Upper Burrell takový nepořádek, že se k němu nemohla záchranka dostat. Ani on sám nebyl navíc schopen z domu vylézt.

Do akce byl tedy povolaný tým hasičů se speciálními ochrannými obleky, motorovými pilami a jiným vybavením k vytvoření přístupové cesty do domu.

„Policie přijela a klepala na všechna okna, odnikud ho ale nebylo slyšet. Vzhledem k tomu, že oddělení hasičů považovalo dům za příliš toxický na to, aby šel někdo dovnitř, museli záchranáři použít speciální ochranné obleky. Museli nalézt cestu, jak muže dostat ven,“ řekl televizi WPXI Lee Hanyo ze sousedství.

Zašlo to příliš daleko

Jakmile hasiči prořezali do domu díru, použili kladkový mechanismus, aby muže vytáhli ven a umístili ho na připravený valník. Poté byl obézní muž převezen do nedaleké nemocnice na ošetření.

„Nemělo to zajít tak daleko. Na druhou stranu ho alespoň dostali ven,“ dodal Hanyo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám