Hlavní obsah

Sportovní rybář ulovil gigantického tuňáka o váze 335 kilogramů

Novinky, Markéta Klánská
Houhora

Rybáři obvykle přehánějí, když popisují své úlovky. Dvaačtyřicetiletý Nathan Adams z Nového Zélandu ale rozhodně nepřehání, když říká, že ulovil opravdového giganta. Tuňák obecný pacifický, který se mu minulý měsíc chytil na háček, totiž vážil 335,4 kilogramu. Tento svůj úlovek má navíc zdokumentovaný na videu, které bylo nyní zveřejněno.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Rybář chytil na prut s navijákem gigantického třísetkilového tuňákaVideo: Reuters

 
Článek

Tuňák obecný pacifický dorůstá délky až tří metrů a dosahuje váhy až 450 kilogramů. Pouze na prut s navijákem ale pravděpodobně nikdo většího tuňáka než Adams ještě nechytil. Šťastný rybář proto nyní čeká na potvrzení rekordu.

„Bylo to skvělé, o něčem takovém jsem snil už od doby, kdy jsem začal rybařit,“ uvedl pro agenturu Reuters Adams.

Jen prut a malá loď

Zajímavé na Adamsově úspěchu ze 17. února je navíc to, že obřího tuňáka ulovil pouze z šestimetrové loďky.

„Bylo to vcelku těžké, na samé hranici,“ dodal Adams, který nyní doufá, že mu manželka povolí zavěsit trofej doma na stěnu.

„Lisa z toho není moc nadšená, protože to je jako pověsit si na zeď celé sofa. Jenže já pro svou trofej nemám zatím jiné místo, dokud nebudeme mít hotovou klubovnu,“ přiznal 42letý rybář, člen sportovního rybářského klubu v Muriwai.

Tuňáci lámou rekordy

Kdyby se potvrdilo, že jde o největšího tuňáka, kterého kdy někdo ulovil pouze na rybářský prut, pak se tato ryba zařadí vedle jiného tuňáka-rekordmana. Počátkem letošního roku se v Japonsku totiž vydražil 269kilogramový tuňák obecný za rekordní částku ve výši 736 500 dolarů, což je v přepočtu asi 14,5 miliónu korun. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Japonsku se vydražil tuňák za rekordních 14,7 miliónu korunVideo: Reuters

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám