Hlavní obsah

Muž nepřežil pokus o rekord v nejdelším pohřbení zaživa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kolombo

Mladý Srílančan se pokusil stanovit rekord v délce času, jaký kdo strávil pohřbený zaživa. Svůj pokus ale nepřežil, napsala v pondělí agentura AP s odvoláním na srílanské policejní zdroje. Navíc ani není známo, zda někdo oficiálně rekord v této "disciplíně" vytvořil.

Foto: Profimedia.cz

Mladý Srílančan chtěl nejdéle zůstat pohřbený zaživa, pokus o rekord ale nepřežil. Ilustrační foto

Článek

Teprve 24letý Džanaka Basnajake se o víkendu nechal pohřbít za pomoci rodiny a přátel do jámy vystlané dřevem a zeminou ve městě Kantale, asi 220 kilometrů severně od srílanské metropole Kolomba. Jáma byla podle místního tisku hluboká asi tři metry.

Basnajake byl pohřben v sobotu kolem půl desáté místního času. Znovu ho vykopali až o čtvrté hodině odpolední. V tu chvíli však už byl v bezvědomí, proto byl převezen do nemocnice. Tam byl prohlášen za mrtvého, přesnou příčinu smrti ale doktoři nedokázali bezprostředně poté určit.

Mladík se inspiroval ve filmech

Zůstává nejasné, zda byl oficiální rekord v nejdelším pohřbení zaživa skutečně stanoven, uvedla agentura AP. Podle mladíkovy matky byl tento příslušník policejní jednotky již dříve se stejným cílem pohřben už dvakrát - poprvé na dvě hodiny a podruhé na šest.

Žena se také nechala slyšet, že její syn neobvyklé akty prováděl už od dětství. Jejich povahu ale neupřesnila. Dodala pouze, že tato záliba v něm rostla postupně s tím, jak začal sledovat filmy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám