Hlavní obsah

Věrný pes zachránil svému starému majiteli život

Novinky, Markéta Klánská
Bodmin

Jedenáctiletý kříženec Monty nedávno potvrdil, že jsou psi právem považováni za věrné přátele člověka. Zachránil totiž svého 73letého majitele, který spadl ze stráně do řeky a ztratil vědomí.

Foto: Profimedia.cz

Nebýt věrného křížence Montyho, 73letý Holder nemusel být dnes mezi živými.

Článek

Maurice Holder se procházel se svým psem v klidné oblasti podél řeky Camel nedaleko cornwallského Bodminu. Nešťastnou náhodou však spadl ze stráně do vody. Při pádu si zlomil šest žeber, poranil si hlavu a asi na 15 minut ztratil vědomí. Když se probudil, zjistil, že ho jeho věrný Monty hlídá.

Foto: Profimedia.cz

Jedenáctiletý kříženec Monty sice není nejposlušnější, zato je ale loajální. Potvrdil to, když svému páníčkovi zachránil život

Poté pes pomohl páníčkovi zpátky nahoru nad stráň. Jakmile se ujistil, že už je v bezpečí, odběhl pro pomoc do nedaleké hospody. Štěkal před vchodem tak dlouho, dokud nepřilákal pozornost jednoho z hostů, který pak naložil Holdera do auta a zavolal ambulanci.

Země se mu propadla pod nohama

„Procházeli jsme se podél řeky. Na chvilku jsem se zastavil a s rukama v kapsách jsem si užíval ticho narušené pouze hučením řeky. Pak se ale bez varování s ohlušujícím burácením sesula země pod mýma nohama. Padal jsem dolů jako v rychlém výtahu. Skončil jsem asi o 12 metrů níž,“ popsal pro deník The Daily Telegraph Holder z Newquay.

Foto: Profimedia.cz

Pod důchodcem se nečekaně propadla půda. Zřítil se asi 12 metrů dolů ze stráně

„Nevím, jak dlouho jsem byl mimo, mohlo to být tak deset minut až čtvrt hodiny. Když jsem se probudil, voda mi sahala po hrudník a cítil jsem, jak mi z hlavy teče krev. Podíval jsem se kolem a zjistil, že Monty sedí vedle mě,“ pokračoval osminásobný dědeček.

Pravý přítel člověka

Pád se ale mohl stát britskému důchodci osudným. Krajina kolem řeky je totiž sice klidná a ideální pro rozjímání, ale málokdo tam zavítá. Nebýt Montyho, který po čtvrthodině přivedl pomoc, Holder mohl na zachránce čekat celé hodiny nebo i dny.

„Na místo nehody jsem se od té doby několikrát vrátil. Když jsem viděl, jak hluboko jsem spadl, nemohl jsem tomu uvěřit. Monty je skvělý pes. Nemohu říct, že by vždy poslouchal na slovo, je ale loajální. A jak jsem se přesvědčil, na tom záleží nejvíc,“ dodal na závěr Holder, který po nehodě strávil dva dny v nemocnici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám