Hlavní obsah

Záběry NASA odhalily ve sluneční soustavě záhadné trojúhelníky

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kde jinde hledat UFO, než přímo ve vesmíru? Nadšenci tak bedlivě sledují snímky vládní agentury NASA a snaží se nalézt stopy mimozemských civilizací. Koncem prosince jim opět svitla naděje. Ze dvou trojúhelníků složený objekt ve sluneční soustavě, který zachytil teleskop vesmírné sondy HI2, ale stejně tak může znamenat něco úplně jiného.

BEZ KOMENTÁŘE: Ve sluneční soustavě se objevil záhadný objekt

 
Článek

Na internetu se koncem prosince objevily záběry vesmírné stanice STEREO HI2 americké vládní agentury NASA. Jedna ze dvou sond, které jsou zaparkované po obou stranách Slunce a dávají dohromady 360stupňový pohled na vnitřní sluneční soustavu, zachytila záhadný objekt složený ze dvou trojúhelníků.

Po levé straně snímků jsou jasně patrné planety Venuše, Země a Mars. Na opačné straně však do záběru 26. prosince vstoupil ohromný objekt, jehož tvar nemůže být méně podobný ostatním vesmírným tělesům. Vidět ho bylo možné až do 29. prosince.

Pouhý optický klam

Vědci NASA následně internetové stránky sond STEREO aktualizovali. Poskytli novější snímky a ještě přidali jasné vysvětlení, které by mělo veškeré naděje „hledačů mimozemských civilizací“ utnout v zárodku. Podivné těleso je podle nich pouhý optický klam.

„Odpověď leží na opačné straně obrazu. Ve stejnou chvíli, kdy se podivný objekt objevuje na pravé straně, velmi jasná planeta Venuše vstupuje do zorného pole kamery teleskopu v levém spodním rohu,“ uvedli na stránkách vědci z NASA.

„Není náhoda, že se obě tato tělesa pohybují simultánně. Podivný trojúhelníkový objekt je totiž ve skutečnosti pouhým vnitřním odrazem Venuše v optice teleskopu. Stejný jev už jsme pozorovali v minulosti mnohokrát,“ vysvětlili.

Záhad se ve vesmíru objevuje víc

Ať už skutečně jde, nebo nejde o zajímavý jev, který vznikl lomem světla, není to poprvé, kdy se na oficiálních snímcích NASA objevil záhadný objekt. Počátkem prosince oblétlo internet video neobvyklého tělesa v těsné blízkosti planety Merkur.

I tehdy měli vědci jasné vysvětlení, odkázali se na chybu při zpracovávání snímků. Při srovnávání se staršími obrázky totiž odhalili, že jde s největší pravděpodobností o planetu Merkur z předchozího dne. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám