Hlavní obsah

Ženy ročně vyřknou 474 lží o svém stravování, ukázal průzkum

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to sice jen přibližné číslo, ale rozhodně poskytuje zajímavý náhled do fiktivního světa, kterým se naprostá většina žen obklopuje. Nová studie tří tisíc žen dospěla k zajímavému výsledku. Ženy v průměru ročně vypustí z úst 474 lží vztahujících se k jejich stravování. Vychází to tedy na více než jednu lež denně.

Foto: Profimedia.cz

"Já jen dojídám to, co nesnědly děti," říkávají s oblibou ženy.

Článek

Ptáte se, zda je nějaká věta, u které byste měli zpozornět? Ano, je. Pokud nějaká žena ve vašem okolí vyřkne větu "Dala jsem si jen malou porci," měl by se váš detektor lži v hlavě rozkmitat na nejvyšší obrátky. Podle studie je totiž právě tato věta nejčastější lží svého typu.

Jaké jsou další oblíbené nepravdy? Druhá nejoblíbenější je: "Dám si velký oběd, takže už poté dnes moc jíst nebudu" a bronzovou příčku obsadil výrok "Tohle si dopřávám jen jednou za čas".

Foto: Profimedia.cz

Já jen ochutnávám večeři, lásko...

Ženy však často rády věší svému okolí bulíky na nos tím, že denně jedí pět porcí ovoce a zeleniny, téměř nejí sladké a denně si dají maximálně jednu sklenku vína. Často se pak při jejich odhalení dozvíme, že "pouze dojídají po dětech zbytky" či že "ochutnávají večeři", tvrdí výsledky studie, kterou si nechala udělat hodinářská značka Timex.

Zástupkyně něžného pohlaví podle studie také často rády tvrdí, že nikdy nejí ve fast food restauracích, alkohol pijí jen při příležitosti přípitku a zdůrazňují, že červené víno pijí hlavně proto, že je zdravé. Potají si pak nejčastěji dopřávají čokoládu, chipsy, cukrovinky a právě víno se sýrem a pečivem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám