Hlavní obsah

V magické hlubině čarují potápěči s fyzikou

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Saarijärvi

Finsku se někdy přezdívá „země tisíců jezer“, a rybaření tu je proto oblíbenou zálibou, i když jezera zamrznou. V působivém snímku, jehož autorem je Juuso Mettälä, se rybáři v potápěčských oblecích vydali dokonce pod zamrzlou vodní hladinu.

BEZ KOMENTÁŘE: Hrátky s fyzikou pod ledem

 
Článek

Jezero Saarijärvi ve finské obci Vaala se stalo dějištěm krátkého filmu, který je založen na fyzikálních „kouzlech“ v přírodě. Stačí chvilka, aby divák rozpoznal, že potápěči sice chodí po pevném povrchu, ale pohybují se vzhůru nohama.

Zdánlivá „voda“, která jim pak proudí od úst a kterou vylévají z kolečka, je ve skutečnosti vzduch. Neobvyklý nápad realizovaný prostřednictvím jednoduché scénky však působí úchvatně.

Na projektu pracoval zejména Juuso Mettälä z Finska, který si přizval své přátele, jako například Eelise Rankku. Ten mu pomáhal na scénáři a zároveň si zahrál jednoho z rybářů. Snímek navíc doplňuje jímavá hudba s názvem "Konec pochyb" (The End of The Doubts).

Úžas i otázky

V komentářích u videa, které bylo na internet nahráno koncem minulého týdne, převažují zejména pochvalná slova. Najdou se ale i otázky těch, kteří fyzikální vtip nepochopili a lámou si tak hlavu nad tím, jak je možné dostat vodu do vody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám