Hlavní obsah

Třinec ocenil karbaníka Staszka, dostal medaili a flanelovou košili

– Třinec • Aktualizováno
Právo, Aleš Honus

Pamětní medaili a novou flanelovou košili obdržel ve středu nejslavnější český karbaník Martin Staszko darem od svého rodného města Třince. Pokerový šampión byl oceněn v obřadní síni místní radnice, cenu mu osobně předávala starostka města Věra Palkovská.

Článek

Starostka ocenění zdůvodnila tím, že Staszko se svým vítězným tažením v Las Vegas zasloužil o šíření dobrého jména tohoto města ve světě.

Foto: Aleš Honus, Právo

Od starostky města Věry Palkovské obdržel Martin Staszko pamětní medaili a také flanelovou košili.

Kromě pamětní medaile mu starostka věnovala i další symbolický dar - flanelovou košili, podobnou té, která mu na světovém pokerovém turnaji přinesla přesně před týdnem krásné druhé místo spojené s výhrou 98 miliónů.

„Pan Staszko zpropagoval náš Třinec nejenom v republice, ale hlavně v zahraničí. Jakékoliv pozitivní zprávy o Třinci vítáme a navíc letos slavíme 80 let povýšení Třince na město, takže jeho vítězství je svým způsobem dárek k narozeninám našeho města. Nejenom naši extraligoví hokejisté, ale i pan Staszko jsou dokladem, že tady žije neuvěřitelné množství schopných lidí. A když se daří lidem, daří se i městu,“ řekla starostka, která se se Staszkem poprvé setkala už loni v létě, kdy postoupil mezi devět nejlepších světových hráčů.

Foto: Aleš Honus, Právo

Pamětní medaile města Třinec

„Tehdy jsme si řekli, že až bude po všem, setkáme se znovu bez ohledu na výsledek soutěže,“ dodala Palkovská.

Martin Staszko se do České republiky vrátil začátkem tohoto týdne a je doslova na roztrhání. Přitom ho v nejbližší době čekají další pokerové turnaje. „O víkendu budu hrát turnaj v Londýně, od pondělí se zase koná mistrovství ČR v pokeru v Praze, asi se ho také zúčastním. Jsem ale pozvaný na tolik natáčení do různých televizí, že mi to koliduje se vším, takže nevím, jak všechno stihnu“ řekl slavný hráč.

Foto: Aleš Honus, Právo

Od starostky Třince Věry Palkovské obdržel Martin Staszko flanelovou košili.

Martin Staszko (35) bojoval v Las Vegas o titul světového šampióna v pokeru na počátku listopadu. Na turnaji Main Event WSOP se dokázal probojovat na druhou příčku, ale s 22letým Němcem Piem Heinzem po dlouhých hodinách boje přece jen prohrál. I tak ale vysoutěžil 98 miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám