Hlavní obsah

Šokovaná srnka zamrzla uprostřed silnice, museli ji odnést

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dwight Township

Srnky bývají zejména na silnicích velmi plaché. Šerifův zástupce v americkém Michiganu má se srnkami ovšem zcela jinou zkušenost. Minulý pátek se setkal s jednou, která v naprostém šoku ztuhla přímo uprostřed vozovky. Musel ji odnést pryč v náručí. Bizarní scénu natočila kamera umístěná v policejním voze.

Článek

Zástupce šerifa Ryan Swartz z okresu Huron County přijel v pátek na okraj města Dwight Township, kde se střetlo auto se srnkou. Spatřil tam u krajnice odstavené vozidlo a otřesenou srnku, která stála uprostřed vozovky a nebyla schopna jakéhokoli pohybu. V první chvíli si Swartz dokonce myslel, že jde o atrapu.

„Když jsem k tomu zvířeti přicházel, čekal jsem, že uteče. Ono však stálo a téměř se nehýbalo. Došel jsem až k němu a poplácal ho v domnění, že se probere a zmizí v okolních lesích,“ řekl regionální televizi WNEM Swartz.

Jedna z nejpodivnějších nehod

Ani jeho dotek však nepomohl. Zástupce šerifa se tedy uchýlil k odvážnému řešení. Vzal srnku, která na silnici takto stála 25 minut, a v náručí ji odnesl ke krajnici.

„Srnka u krajnice stála ještě asi deset minut. Pohladil jsem ji tedy za ušima. Teprve poté se konečně vzpamatovala a utekla,“ řekl Swartz, který srnku ještě chvíli sledoval, dokud nezmizela v lesích. Podle něj vypadala naprosto zdravě, a to i přesto, že ji trefilo auto. Přiznal se, že to byla jedna z nejpodivnějších nehod, ke které kdy dorazil.

I když v tomto případě Swartzovo řešení zafungovalo, podle šerifa Kellyho Hansona ale rozhodně nelze takový postup doporučit, uvedla televize WNEM.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám