Hlavní obsah

Na cyklistu při závodě v Africe skočila divoká antilopa

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Durban

Cyklistický závod v Jihoafrické republice dopadl pro jednoho závodníka nečekaně. Evan van der Spuy se stejně jako ostatní vydal na horském kole krajinou rezervace Albert Falls, když ho z ničeho nic srazil k zemi velký "paroháč". Celou příhodu natočil jeho týmový parťák. Video, které se na internetu objevilo toto pondělí, je skutečně originální.

Článek

Travis Walker jel za svým kolegou z týmu Jeep South Africa a na helmě měl připevněnou kameru. Na jedinečném videu, které tak pořídil, je patrné, že se oba cyklisté na nedaleko běžícího "paroháče" vzájemně upozorňovali. Jakákoli varování však byla zbytečná, samec antilopy si to namířil přímo na van der Spuye.

Život mu pravděpodobně zachránila helma

Podle deníku Global Post srazil závodníka takzvaný buvolec stepní. Tento druh antilopy může vážit až 200 kilogramů, což je dost na to, aby při osobním kontaktu způsobil člověku vážná zranění.

Ačkoli van der Spuy utrpěl šok a po incidentu byl otřesený, jako zázrakem vážně zraněn nebyl. Naštěstí měl totiž na hlavě helmu, která odnesla největší náraz. Později cyklista zveřejnil na Twitteru, že má jen ztuhlý krk, ale jinak je v pořádku. Zároveň pak stejnou cestou poděkoval svým týmovým kolegům za jejich pomoc, uvedl deník Huffington Post.

Reklama

Výběr článků

Načítám