Hlavní obsah

Šampionát v pojídání pálivého jídla skončil málem tragicky

Novinky, Jakub Kynčl
Edinburgh

V edinburghském stravovacím podniku Kismot Restaurant si musíte dávat pořádný pozor na to, co jíte. Místní specialitou jsou totiž výjimečně pálivé pokrmy. Po jídle zvaném Kismot Killer se zde již velkému množství lidí spustila krev z nosu a jeden muž musel být hospitalizován. Není divu, že mistrovství v pojídání pálivých jídel zde málem neskončilo dobře.

Foto: Profimedia.cz

Pálivý pokrm způsobil mnoha lidem vážné zdravotní potíže. Ilustrační foto

Článek

Pojídání extrémně pálivých curry jídel s obrovským množstvím chilli uvnitř skončilo minulou sobotu dvěma hospitalizacemi, zvracením na podlahu a omdléváním soutěžících. Jedna z účastnic akce, 21letá Curie Kimová musela být ošetřena v nemocnici a po pěti hodinách od návratu domů se do ní musela vrátit.

"Vždy jsem si užívala pálivá jídla a říkala jsem si, že když tahle akce přispívá na charitu, že to bude dobrý nápad. Jenže zaplatila jsem za to pořádnou daň," uvedla Kimová, která skončila druhá.

Účastníci museli před soutěží podepsat formulář, ve kterém stálo, že se vzdávají možnosti žalovat restauraci a navíc vše podstupují pouze na vlastní riziko. Majitel uvedl, že by asi měl soutěž trochu "zmírnit", dodal však, že se podařilo na charitu získat několik stovek liber.

V nemocnici musel být ošetřen nakonec ještě Mike Lavin, který skončil pátý. Vítězkou se stala Beverly Jonesová z Newingtonu, která byla vyhlášena curry královnou poté, co dokázala spořádat devět lžic extrémně pálivého chilli.

Reklama

Výběr článků

Načítám