Hlavní obsah

Chystá se obří hon na yettiho, vědci z celého světa se sjíždějí do Ruska

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kemerova

Vědci z mnoha zemí, včetně USA a Ruska, přijíždí na Sibiř s jediným cílem. Najít a nejlépe i ulovit yettiho. Právě v této oblasti totiž mělo být podivné stvoření v uplynulých 20 letech několikrát spatřeno.

Foto: Profimedia.cz

Vědci se pokusí najít na Sibiři yettiho. Ilustrační foto

Článek

Mezinárodní tým složený z vědců z USA, Kanady, Švédska, Estonska, Mongolska a Číny byl do Ruska pozván na přezkoumání existujících důkazů o existenci yettiho. Jeho spatření jsou v poslední době hlášena třikrát častěji než před 20 lety. Nejvíce jich přichází z oblasti Altaje. Odborníci se domnívají, že jich tam žije nejméně tucet.

A jaké důkazy mluví pro existenci yettiho vyjma hlášení těch, kteří ho údajně viděli? Mají to být primitivní obydlí z větví, zlámané větve a otisky stop dlouhých až 35 centimetrů. To vše se začalo v oblasti objevovat prý až nápadně často.

Skupina vědců vyrazí po konferenci do terénu prohlédnout si důkazy na vlastní oči. Navíc všichni věří, že se jim poštěstí extrémně ochlupeného tvora aspoň zahlédnout. Půjde o první oficiální expedici tohoto typu od roku 1958.

"Když začal druh Homo sapiens osidlovat svět, tak bezohledně hubil svého nejbližšího příbuzného člověka neandrtálského. Je nicméně možné, že někteří neandrtálci přežili až do dnešních dnů a žijí v horských zalesněných oblastech daleko od míst, která obývá jejich úhlavní nepřítel - člověk," uvedl spisovatel a historik Igor Burtstev.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám