Hlavní obsah

Nejvtipnější policejní fotka zatčených lidí v historii: osmero mračících se amišů

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mayfield

Američtí policisté pořídili jednu z nejkurióznějších fotek zadržených osob v dějinách. Zadrženými je osm členů společenství amišů, kteří odmítli zaplatit pokutu za to, že si neoznačili své "vozidlo" povinným oranžovým trojúhelníkem. Ten na sobě musí mít podle tamějších zákonů každý dopravní prostředek jedoucí pomalu po silniční komunikaci. A kočáry tažené koňmi bez debat rychle nejely.

Foto: Profimedia.cz

Zajímavější zadrženou osmičku osob američtí policisté už dlouho neměli.

Článek

Osmička mužů s tradičními amišskými bradkami skončila ve vězení poté, co odmítla zaplatit pokutu. Jejich obhájce však tvrdí, že zaplacení této pokuty je v přímém rozporu s nařízeními jejich víry. Jasný trojúhelník si totiž prý nemohli dát na vůz z jednoduchého důvodu. Jejich náboženství zakazuje nošení či zobrazování jasných a výrazných barev či spoléhání se na člověkem vyrobené symboly kvůli bezpečnosti.

Soudce se však se zatčenými nepáral a uvěznil je na tři až deset dní ve vězení Graves County v Mayfieldu, asi 320 kilometrů od Louisville v Kentucky. Dozorce informoval, že si muži do vězení přinesli bible a místo typických oranžových kompletů dostali tmavé hábity a sandály. Všichni byli umístěni do jedné velké zadržovací cely.

"Jsme velmi zklamáni, že se soudce rozhodl mé mandanty umístit do vězení. Myslíme si, že to rozhodně nebylo nezbytné, dokud tak nerozhodla i vyšší instance soudu v Kentucky, kam jsme se odvolali," uvedl právník mužů William Sharp.

Je to nutné zlo, myslí si amiš

Všichni uvěznění muži, tedy Menno Zook, David Zook, Eli Zook, Danny Byler, Mose Yoder, Emanuel Yoder, Levi Hotetler a Jacob Gingerich jsou již na svobodě.

"Nemyslím si, že je správné dát někoho do vězení kvůli jeho náboženským přesvědčením. Pokud to je však něco, co musíme udělat, abychom mohli dodržovat biblické zákony, pak to podstoupíme," uvedl devátý zadržený, otec sedmi dětí Levi Zook, který byl po výslechu jako jediný propuštěn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám