Hlavní obsah

Kočka zmizela z domu, po pěti letech se objevila 2900 kilometrů daleko

Novinky, Jakub Kynčl

Když se vám zaběhne kočka, tak její návrat očekáváte tradičně maximálně několik týdnů. Po pěti letech už upřímně asi ani trochu nevěříte, že byste se se zaběhlou tulačkou mohli ještě kdy setkat. A přesto se takové zázraky dějí. Ačkoliv Willow by se původním majitelům bez pomoci moderní techniky asi už nikdy nevrátila. Díky čipu ji však objevili 2900 kilometrů daleko.

Článek

Kočka Willow se zaběhla před pěti lety rodině Squiresových z amerického Colorada. O pět let později ji našli obyvatelé New Yorku, jak se prochází ulicemi Manhattanu, nějakých 2900 kilometrů daleko od Colorada.

Zaměstnanci útulku pak podle čipu vystopovali, že kočka patří majitelům ze značně vzdálené lokality, informoval mluvčí newyorského útulku Richard Gentles. Do útulku zvíře přinesl prý jeden z místních, kterému bylo bezprizorní kočky líto.

Nikdo z útulku netuší, kdo se v uplynulých letech o kočku staral, ale je patrné, že celou dobu nežila divoce v přírodě. Její stav napovídá tomu, že se přes půl Ameriky nevydala pěšky, ale musela jet nějakým dopravním prostředkem.

Jakmile veterináři udělají kočce nezbytné testy a potvrdí, že je kočka schopná absolvovat přelet, pošlou ji letadlem zpět za původními majiteli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám