Hlavní obsah

Nad dálnicí u Londýna se objevilo UFO

Novinky, Markéta Klánská
Stansted

Nad dálnicí M11 směřující do Londýna se koncem července objevilo záhadné UFO. Letka světelných objektů vystupovala z mraků a mířila směrem k řidičům aut na silnici. Svědkem podobného úkazu se o několik dní později stal i reportér BBC.

Článek

Španělsky mluvící řidič, který koncem minulého měsíce mířil po dálnici M11 do Londýna, natočil záhadné svítící objekty nedaleko letiště Stansted v Essexu. Video pak pod uživatelským jménem alvinol nahrál na internet.

„Je to skutečně zajímavé video. Pokud je pravé, pak jde o nejpodivnější záběry UFO, které jsem za poslední dobu viděl,“ řekl deníku The Sun specialista na UFO Nick Pope.

Podobné objekty se objevily i v Londýně

Pět dní poté něco podobného spatřil také 41letý sportovní reportér Mike Sewell, který pracuje pro BBC Radio 5 Live. Objekt, jenž spatřil nad vesnicí Cottered vzdálené necelých 30 kilometrů od Stanstedu, byl podle jeho slov zářící a ve tvaru disku.

„Viděl jsem na obloze velké světlo, které sestupovalo směrem k silnici. Když se přiblížilo, naklonilo se doleva a zmizelo nad krajinou. Viděl jsem to zespodu a rozhodně to nebylo letadlo,“ popsal deníku The Sun Sewell.

Pravdou je, že video neznámých létajících objektů u Stanstedu také velmi nápadně připomíná světelnou letku, která se koncem června objevila přímo v Londýně. [celá zpráva]

UFO

Zkratka anglických slov Unidentified Flying Object (neidentifikovaný létající předmět) označuje předmět na obloze, jehož původ nelze racionálně vysvětlit.

V obecném povědomí pojem splynul s mimozemskými "létajícími talíři“.

Podle odborných studií lze přirozeně vysvětlit zhruba 97 procent nahlášených pozorování UFO. 

Reklama

Výběr článků

Načítám