Hlavní obsah

Lékařka použila proti zlodějům stříkačky infikované virem HIV

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sobradinho

Místo ostnatého drátu, alarmu nebo ostrahy se brazilská lékařka rozhodla v boji proti zlodějům použít netradiční zbraň. Na plot kolem svého pozemku umístila injekční stříkačky infikované virem HIV.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Jehly nakažené HIV zapíchala žena do plotu jako ochranu proti zlodějůmVideo: Reuters

 
Článek

Lékařka z brazilského města Sobradinho už nadále nechtěla snášet zloděje, kteří se jí opakovaně vloupávali do domu, a na obranu svého majetku použila injekční stříkačky. K plotu, z něhož trčely jehly, pak umístila cedulku s nápisem: „Zeď s HIV infikovanou krví. Nevstupovat.“

Žena, která nechce zveřejnit své jméno, pracuje na ortopedii v místní nemocnici. A právě od této instituce prý dostala infikované jehly, které na plot u svého domu nainstalovala ve čtvrtek 18. srpna.

Krátce na to už si začali sousedi stěžovat. Argumentovali tím, že je takový postup velmi nebezpečný. Už v sobotu tedy manažer kondominia nařídil lékařce, aby do pěti dnů stříkačky odstranila a uložil jí pokutu ve výši 180 realů (1900 korun). V neděli večer pak stříkačky z plotu zmizely, uvedla agentura Reuters.

Lékařce hrozí ztráta licence

Pouhou pokutou to však pro lékařku neskončilo. Místní lékařská rada bude případ vyšetřovat, neboť pracovníci nemocnic mají zakázáno odnášet z pracoviště lékařský materiál. Za svůj rázný čin tak může lékařka dokonce přijít o svou licenci.

„Jakýkoli přístup, kterým může člověk, ba dokonce lékař, ohrozit pacienta nebo jiného člověka, je odsouzeníhodný,“ řekl k případu tajemník lékařské rady Farid Buitrago.

Reklama

Výběr článků

Načítám