Hlavní obsah

Kotě Kitlera nikdo nechce, vypadá totiž jako Hitler

– Godmanchester • Aktualizováno
Novinky, Jakub Kynčl

Zvířecí útulek v britském Godmanchesteru v hrabství Cambridgeshire má nového obyvatele, šestitýdenní kotě, které dostalo jméno Kitler. Pracovníci útulku tak kočku pojmenovali proto, že vzhledem připomíná vůdce nacistického Německa Adolfa Hitlera. Její jméno je tak vytvořeno z kombinace slov "kitten" (kočička) a Hitler.

Článek

Šestitýdenní kotě, které bylo ponechané u silnice, nemůže najít nového majitele. Netypické barevné znaky totiž odrazují potenciální zájemce. Zejména černé chloupky pod nosem dotváří dojem knírku, který mnoho lidí vysloveně odpuzuje.

"Kittler je roztomilá malá kočička, která bude skvělým přídavkem do té správné rodiny. Je opravdu hravá a sladká. Ročně nacházíme nový domov pěti a půl tisícům zvířat, ale nového milujícího majitele pro Kitlera zatím nemůžeme najít. Myslíme si, že to je specifickými znaky, které lidi odrazují. Není čistokrevná a o původu těchto znaků nic nevíme, protože netušíme, kdo jsou její rodiče," uvedla mluvčí útulku Tara Dundonová.

"Myslíme si, že Kitlera někdo pohodil u silnice. Druhou možností je to, že její matka je divoká kočka, která svého potomka zanechala na pospas osudu. Kotě bylo nalezeno ve zbídačelém stavu. Bylo podvyživené a mělo na sobě i mnoho šrámů. Bez lidské pomoci by jistě zemřelo. Zachránil ho kolemjdoucí, který ho 21. července našel a odnesl do našeho útulku. Ale není běžné, aby tu malé roztomilé kotě vydrželo týden," dodala Dundonová.

Oproti Charlie je Kitler naprosto obyčejné kotě

Od příchodu kočky do útulku tam již hledaly nové kotě stovky lidí, ale Kitlera shodně ignorovaly. Většina z nich si nakonec vybrala obyčejněji vypadajícího miláčka. Nebylo by na tom nic divného asi jen v případě, že by malý Kitler vypadal třeba jako Charlie s přezdívkou The Hitler Cat. Video s touto kočkou se objevilo na internetu nedávno, bohužel zatím není známo, odkud zvíře pochází a kdo je jeho majitelem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám