Hlavní obsah

V centru Londýna pořídili za bílého dne výjimečně čisté záběry letky UFO

Novinky, Jakub Kynčl

Vypadá to, že se neidentifikovatelné létající objekty ve světě stále více a více osmělují. Poslední v sérii výjimečných záběrů pochází přímo z centra britské metropole - Londýna. Tam lidé nafilmovali něco, co přirovnali k mateřské lodi a její letce. Objekty se vznášely v západní části města přímo nad budovou BBC.

Článek

Podivné jasné objekty na obloze zaregistrovaly v centru města stovky lidí, kteří je sledovali a mnohdy i natáčeli. Kameraman tohoto videa doběhl na roh ulic Bolsover a Clipstone.

Nad sídlem BBC se vznášely tři světelné body, které se po nebi pohybovaly v trojúhelníkové formaci obrovskou rychlostí. Následovány byly dalšími dvěma objekty. Záběry kamery se věnovaly i lidem okolo, kteří zaujatě pozorovali dění na obloze.

Na nebi se poté objevil jeden větší, pomalu se pohybující disk, který chvíli kroužil a poté také odletěl. Záběry pořídili lidé i z jiných míst ve městě. Mimo jiné objekty natočili i nad budovou Toweru.

UFO

Zkratka anglických slov Unidentified Flying Object (neidentifikovaný létající předmět) označuje předmět na obloze, jehož původ nelze racionálně vysvětlit.

V obecném povědomí pojem splynul s mimozemskými "létajícími talíři“.

Podle odborných studií lze přirozeně vysvětlit zhruba 97 procent nahlášených pozorování UFO. 

Kritici záběrů však upozorňují na to, že záběry byly mimo jiné pořízeny i z domu, kde sídlí společnost The Mill, která vytváří vizuální efekty pro filmový průmysl.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám