Hlavní obsah

Cyklista jel ve vyhrazeném pruhu a úmyslně boural do košů i aut

– New York
Novinky, Markéta Kautznerová

Rozladěný cyklista nechal natočit sám sebe, jak úmyslně naráží do různých bariér, odpadkových košů a dokonce i do aut. Tímto vtipným videem protestoval proti pokutě, která mu byla uložena newyorským strážníkem za to, že se nedržel v pruhu určeném pro cyklisty.

Článek

Casey Neistat, 29letý filmař z New Yorku, se rozhodl reagovat na 50dolarovou pokutu (830 korun), kterou dostal za nedodržování pravidel o cyklostezkách. Proto začal opravdu striktně dodržovat zákon, který cyklistům předepisuje, aby vždy používali pruhy vyhrazené pro kola, pokud jsou k dispozici. Pomocí veselého videa chtěl dokázat, že cyklostezky na Manhattanu nejsou vždy tím nejbezpečnějším místem.

„Nevím, zda jsme někomu dali pokutu neprávem. Video jsem neviděl, ale pokud budu mluvit obecně, pravidla se musí dodržovat,“ řekl pro americkou televizi CBS2 starosta New Yorku, Michael Bloomberg.

Krátký snímek si během několika dní získal podporu lidí z celého světa. Od 7. června, kdy byl umístěn na internet, ho zhlédlo už přes 1 600 000 diváků.

„Pády vypadají dramatičtěji, než ve skutečnosti byly. Cokoli, co bylo v cestě, do toho jsem narazil. Zkrátka jsem odmítl opustit cyklistům určený pruh,“ řekl Neistat, který svým protestem také upozorňuje policisty, aby se zaměřili spíše na řidiče, kteří blokují cyklostezky, nikoli na cyklisty samotné.

„Video jsem ovšem natočil především proto, aby lidi pobavilo. Nesnažím se povstat proti člověku, jde mi hlavně o zábavu,“ přiznal se deníku Huffington Post Neistat.

Reklama

Výběr článků

Načítám