Hlavní obsah

Čínská "obluda z hlubin" se opět vynořila, svědky museli ošetřovat

Novinky, Markéta Kautznerová
Kanas

Když se řekne jezerní příšera, mnohým na mysl vytane lochneska ze skotského jezera Loch Ness. Čína má ovšem taky svou legendu, která v úterý navečer doslova ožila. Třicet turistů, kteří navštívili jezero Kanas v čínské provincii Sin-ťiang, spatřilo příšeru na vlastní oči a jeden přítomný ji dokonce natočil.

Článek

Jezero Kanas zdaleka nepatří k těm největším v zemi, zato se ale může pochlubit obří příšerou, která žije v jeho hlubinách. V úterý v 18:56 ji na vlastní oči spatřili čínští turisté, kteří stáli na hoře nad jezerem. Ze vzdálenosti více než 2000 metrů ji pozorovali asi osm minut, než se jim vytratila z dohledu. Turisté byli čtyři až pět metrů dlouhou příšerou naprosto nadšeni.

„Můžete to spatřit odtud. Příšera je tak velká, vysoká a dlouhá,“ ozývalo se.

„Dosáhla břehu. Vlna kolem ní je velká. Podívejte! Pluje támhle. To bílé břicho je tak dlouhé,“ zněla směsice hlasů.

Podle deníku China Daily vidělo příšeru více než deset lidí. Dvě starší ženy přitom utrpěly šok a musely být ošetřeny v nedaleké nemocnici.

Podle agentury Reuters je to letos první případ, kdy se příšera ve 196 metrů hlubokém jezeře Kanas objevila. Není to však poprvé, kdy byla spatřena. Existují mnohé legendy o zdejších obřích potvorách z hlubin, které stahují pod hladinu koně a velbloudy, co se přišli k jezeru napojit.

Reklama

Výběr článků

Načítám