Hlavní obsah

Kočka přede hlasitěji než sekačka na trávu

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milujete vrnění své kočky? Pak vězte, že jeho intenzita je asi 20 až 30 decibelů, což se podobá šumu listí až šepotu. Kočka Smokey, kterou Ruth a Mark Adamsovi z britského Pitsfordu adoptovali, však vrní o průměrné intenzitě 80 decibelů a místy její vrnění dosáhne až neuvěřitelných 92 decibelů. Vydává tedy zvuk hlasitý jako zahradní sekačka.

Kočka vrní stejně hlasitě jako sekačka

 
Článek

Předení kočky je jistě známkou její spokojenosti, avšak když způsobuje hluk sekačky na trávu či hlasitého fénu, ne vždy člověka potěší. Když začne vrnět Smokey, tak pro rodinu Adamsových skončila televize. Ať ji dají totiž nahlas, jak chtějí, její zvuk neuslyší. Smokey totiž přehluší skoro cokoliv. Telefonní hovor je při jejím vrnění takřka neuskutečnitelný.

"Vždy byla taková hlasitější a na nějaké úrovni vrní skoro neustále. Dokonce vrní i tehdy, když jí. Asi jediných chvil ticha je nám dopřáno, když spí. Je to ale opravdu hlasitý zvuk.

Buď ho milujete, nebo nesnášíte. No a pak tedy ještě záleží na vašem aktuálním rozpoložení," uvedla s úsměvem Ruth Adamsová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám